top of page
Barley Fields
logotipo_fytosave_stemicol_phytovaccine.jpg

Stemicol
Fitovaccin cu spectru larg care îmbunătățește starea generală a plantei, îi mărește puterea și vigoarea, ceea ce permite obținerea unui randament și o calitate mai mare a recoltei.

stemicol-1kg-400.jpg

Substanța activă

stemicol® este un fitovaccin bazat pe chitooligozaharide, fracțiuni de molecule derivate din chitină cu o anumită lungime a lanțului. Atunci când proteinele receptorilor vegetali recunosc chitooligozaharidele, se activează răspunsul imun înnăscut, favorizând procesele biochimice locale și sistemice care îmbunătățesc starea generală a culturii, optimizând procesele de dezvoltare și creștere, ceea ce permite obținerea unei creșteri a randamentelor și a unei mai bune calități a recoltei. .

Chito-oligozaharidele sunt substanțe care sunt larg distribuite în natură. Nu au nicio toxicitate, sunt total biodegradabile și nu afectează fauna auxiliară.

Gradul de polimerizare a substanței active

Nu toate tipurile de chitozan sau oligozaharidele derivate din chitină activează răspunsul imun înnăscut la plante. Nu toate oligozaharidele derivate din chitină sunt active. Lanțul de oligozaharide acționează ca și cum ar fi o cheie și, ca atare, intră doar în anumite încuietori și poate fi recunoscut doar de proteinele specifice plantei (cERK1).

Din punct de vedere științific s-a demonstrat că chito-oligazaharidele recunoscute de aceste proteine receptore și, prin urmare, capabile să activeze un răspuns, au un grad de polimerizare între 5 și 14 unități. În afara acestui interval, răspunsul generat de plantă este foarte slab sau chiar nul.

Chito-oligozaharidele conținute în stemicol au o greutate moleculară mai mică de 3000 Daltoni și un grad de polimerizare între 5 și 18 monomeri, garantând că răspunsul imun înnăscut este generat cu o garanție amplă.

stemicol-efectos.jpg

Cum acționează

hoja.jpg

Nu toate tipurile de chitozan sau oligozaharidele derivate din chitină activează răspunsul imun înnăscut la plante. Nu toate oligozaharidele derivate din chitină sunt active. Lanțul de oligozaharide acționează ca și cum ar fi o cheie și, ca atare, intră doar în anumite încuietori și poate fi recunoscut doar de proteinele specifice plantei (cERK1).

Din punct de vedere științific s-a demonstrat că chito-oligazaharidele recunoscute de aceste proteine receptore și, prin urmare, capabile să activeze un răspuns, au un grad de polimerizare între 5 și 14 unități. În afara acestui interval, răspunsul generat de plantă este foarte slab sau chiar nul.

Chito-oligozaharidele conținute în stemicol au o greutate moleculară mai mică de 3000 Daltoni și un grad de polimerizare între 5 și 18 monomeri, garantând că răspunsul imun înnăscut este generat cu o garanție amplă.

Expresia genei WRKY33

Analiza expresiei genei WRKY33 la plantele sălbatice și la mutanții în receptorul de chitină (cerk1) după tratamentul cu stemicol în doze de 1500 și 5000 μg/ml.

Plante salbatice
După tratarea plantelor cu stemicol, se observă o expresie a genei WRKY33

stemicol-analisis-silvestres.jpg

Mutanți în receptorul chitinei
Plantele în care receptorul cERK1 a fost eliminat, chito-oligozaharidele nu pot fi recunoscute și, prin urmare, gena nu este exprimată.

stemicol-analisis-mutantes.jpg

Beneficii

→ Îmbunătățesc starea generală a plantei

→ Ele măresc vigoarea și întărirea plantei, ceea ce permite obținerea unui randament mai ridicat al culturii și a unei calități a recoltei.

→ Utilizarea acestuia permite reducerea utilizării produselor chimice fitosanitare, ceea ce facilitează o mai bună comercializare a producției fără reziduuri și, în consecință, o rentabilitate mai mare.

→ Sunt substante naturale, netoxice, nu lasa reziduuri, sunt total biodegradabile si nu afecteaza fauna auxiliara.

pimientos.png

Efect asupra creșterii producției și a dimensiunilor la cultura de ardei
La plantele tratate cu două concentrații de stemicol s-au observat creșteri de producție între 10 și 20%.

ensayo_pimiento_2.png
ensayo_pimiento_1.png

Efect asupra putregaiului la tomate
S-au făcut 4 aplicații de stemicol® la 2,5 g pe litru la fiecare 15-20 de zile, începând cu primele inflorescențe vizibile (aplicare preventivă).

17% dintre plantele tratate cu stemicol® au prezentat o incidență de putregai față de 53% din plantele martor.

grafica_tomate.jpg
Tomato.jpg

Efect asupra putregaiului la căpșune
S-au făcut 6 aplicații de stemicol® la 2,5 g pe litru la fiecare 15-20 de zile și s-a măsurat procentul de fructe putrezite.

În câmp
O reducere de 64% a fructelor putrede a fost obținută la plantele tratate cu stemicol®

Post-recoltare
După 5 zile la o temperatură de 5ºC, doar 1,5% dintre căpșunile tratate cu stemicol® au prezentat putrezire față de 12% din martor.

grafica_1.jpg
grafica_2.jpg
iStock_000012816940Large-scaled capsuni.jpg

Efect asupra creșterii producției și a dimensiunilor în cultura căpșunului
În producția acumulată din ianuarie, februarie și martie s-a obținut o creștere între 7 și 17% la producția de căpșuni.

ensayo_fresa.png

Efect asupra creșterii producției în cultura cartofului

grafica_patata.png
patata-3.png

Efect asupra creșterii producției și a dimensiunilor la cultura de ceapă
Producția crește între 20 și 30% prin aplicarea rădăcinilor de stemicol® la 2 și 4 grame pe litru.

ensayo-cebolla.png

Efect asupra conservării pomilor fructiferi cu sâmburi în producția integrată


S-au făcut 4 aplicații de stemicol® la 2,5 g pe litru, începând aplicațiile cu 30% flori deschise, a doua aplicare între a doua cădere a fructului și 50% din dimensiunea finală, a treia aplicare la 90% din dimensiune. finala si ultima in veranie.

Dintr-o probă de 100 fructe/teză, se păstrează mai întâi timp de 7 zile într-o cameră la 0 – 2 ºC, ulterior se scoate timp de 15 zile la temperatura camerei, simulând termenul de valabilitate, numărând numărul de fructe putrezite.

cebolla (1).png
melocoton.png

agricultura bio fungicide pesticide ingrasaminte fertilizatori sterado fytofert

bottom of page