Ingredientul activ este compus din chitooligozaharide, care sunt fracțiuni de molecule derivate din chitină cu o anumită lungime a lanțului. Atunci când chitooligozaharidele sunt recunoscute de proteinele receptoare ale unei plante, răspunsul imunitar înnăscut al acesteia este activat. Acest lucru favorizează procesele biochimice locale și sistemice care îmbunătățesc starea generală a culturii, optimizând astfel procesele de dezvoltare și de creștere, ceea ce duce la o creștere a randamentului și la o calitate mai bună a producției.
Chitooligozaharidele sunt substanțe care sunt prezente pe scară largă în natură. Acestea nu au efecte toxice, sunt complet biodegradabile și nu afectează fauna benefică.
Compozitie:
Aminoacizi liberi 10% w/w
Azot organic 2% w/w
Carbon organic 30% w/w
Mangan (Mn) 3% w/w
Zinc (Zn) 2.5% w/w
Culturi si doze
Culturi horticole (Solanaceae și Cucurbitaceae), căpșuni, salată verde, andive, spanac, ceapă, usturoi, praz, țelină, broccoli, cartofi și plante aromatice
Doza foliară: 300 - 350 de grame la 100 de litri de apă.
Dozaj prin irigare: 3 - 4 kg/ha
Se aplică la fiecare 15-20 de zile pe toată durata ciclului de cultură, cu prima aplicare în răsadnițe sau în momentul transplantului.
Beneficii:
• Îmbunătățește starea generală a plantei.
• Crește vigoarea și forța plantelor, ceea ce duce la un randament mai mare al culturii și la o recoltă de calitate superioară.
• Permite reducerea utilizării de produse chimice de protecție a plantelor, obținându-se astfel o producție fără reziduuri, mai ușor de vândut și obținându-se, ca urmare, o rentabilitate mai mare.